20. Croatian Carp Cup Jošava 2019.

Na jezeru Jošava proteklih dana održavao se četverodnevni, jubilarni 20. “Croatian Carp Cup Jošava 2019.”.

Na jezeru Jošava proteklih dana održavao se četverodnevni, jubilarni 20. “Croatian Carp Cup Jošava 2019.”. Za Zajednicu športskih ribolovnih udruga Đakovo (ZŠRU) povijesni je to jubilej. Naime, 2000. godine bio je prvi šaranski kup u novoj Hrvatskoj, pa i šire, a koji je grupa entuzijasta športskih ribiča na čelu sa Željkom Vukovićem i ZŠRU-om Đakovo te godine pokrenula na Jošavi. Iz ovog šaranaškog kupa realizirala se i prvi put u RH Hrvatska šaranaška liga 2001. godine, također uz pomoć Željka Vukovića i grupe entuzijasta. Te 2000. godine bio je to Međunarodni Croatian Carp Cup Đakovo 2000., koji je okupio 37 ekipa sa 121 natjecateljem – najboljih hrvatskih šaranaša na obje obale Jošave. Osim naših šaranaša, sudjelovali su šaranaši iz Makedonije, Njemačke i Austrije. Prvi ribolovni suci bili su Josip Budžaki i Željko Kovač. Ribolovilo se tada punih 70 sati neprekidno uz kontrolu velikog broja sektorskih sudaca. Sva ulovljena riba (šaran i amur), nakon vaganja, fotografiranja i obveznog poljupca, neozlijeđena se vraćala u jezero, a prvi pobjednici bili su članovi ekipe VSP-a Športski Ribolov Team iz Bjelovara.

Sada, 20 godina kasnije, pobjednik 20. Croatian Carp Cupa, na kojem su sudjelovale 24 ekipe, jest CT Bajer, drugi je CT Monster Carp, a treći TC Điđo – CS Borovik, svi iz Đakova. Ukupno je ulovljeno i u vodu vraćeno 837,97 kg ribe, a najulov (amur) imao je CT Karas iz Josipovca Punitovačkog – 15,37 kg. Pokrovitelj je bio Grad Đakovo. S.Ž. Glas Slavonije

Ujedno je i postavljena izložba fotografija ZŠRU Đakovo u ribičkom domu Jošava. Održano je i druženje gdje su svi bili pozvani na čorbanac.

Nakon završetka Cup-a podjeljene su zahvalnice zaslužnim članovima ZŠRU Đakovo u organizaciji i realizaciji Jubilarnog 20. Croatian Carp Cup Jošava 2019. Zahvalnice su primili – I. Milković, Hajden, S. Ivančić, T. Alimanović, D. Boričić, Z. Mikić, J. Filipović, Ž. Kovač, T. Novković, T. Herceg.

Kategorija: Jošava, Natjecanja Tags: ,

Slicne objave

Objavite clanak!