Mala škola športskog ribolova

U mjesecu listopadu na Bajeru u ulici F. Račkog u Đakovu u organizaciji prof. Josipa Drmića i ZŠRU Đakovo organizirana je jednodnevna Mala škola športskog ribolova za oko 30 tak učenika OŠ I. G. Kovačić iz Đakova.

Sve nazočne je pozdravio i gosp. Zvonko  Zorić predsjednik ZŠRU Đakovo.

Osnovni razlog za Malu školu športskog ribolova je – zainteresirati mlade za ovaj atraktivan i nadasve zdrav šport i naučiti ih kako sačuvati prirodu i život oko vode i u vodi.
Školi šp.ribolova pored učenika nazočili su i profesori škole te roditelji učenika.

O samom šp. ribolovu -o prednostima i vrijednostima šp. ribolova, zaštiti, o osnovnim saznanjima o ribama, mrijestu i nekim zanimljivostima iz toga područja govorio je član UO ZŠRU Đakovo Željko Kovač, dok je o samom ribolovu, načinu ribolova, pripremi hrane i primame govorio prof. Ivica Drmić. Učenici su nakon toga pod paskom mentora ( iskusnih šp. ribolovaca) na sponzoriranim
 ” kedericama ” ( od gosp. M. Gajger) i ribolovili na Bajeru.
Na taj način je proteklo jedno zanimljivo šp. ribolovno subotnje dopodne na našem Bajeru.
 Nadamo se da smo kod nazočmih učenika O Š I. G. Kovačić Đakovo našli buduće šp. ribolovce koje će ZŠRU Đakovo sponzorirati ribolovnicama i svime što ide uz natjecanje,  na natjecanjima iduće godine i koji će ubuduće predstavljati ZŠRU Đakovo i naš grad.
Škola je završila s ribičkim pozdravom Bistro i čisto!!!
                    Ž. Kovač

bty

Kategorija: Ostalo Tags: , ,

Slicne objave

Objavite clanak!